Sastāvdaļas:
• 300 g bietes
• 250 g ķirbis
• 100 g mazsālīti vai marinēti gurķi
• 20 g dilles
• Sāls pēc garšas
• 200 g burkāni
• 100 g sīpoli
• 15 g saulespuķu eļļa
• Piparu maisījums pēc garšas
LASI VĒL: Es atklāju jaunu vinegreta noslēpumu. Nu ļoti garšīgs
Pagatavošana:
1. Sīpolu sagriež gredzenos un liek cepamās formas dibenā. Bietes un burkānus notīra un sagriež plānos salmiņos.
2. Cepamajā formā liek bietes slāni, iesāla, pievieno piparus, apslaka ar eļļu. To pašu dara ar burkānu kārtu.
3. Salmiņos sagriež ķirbi, iesāla un liek to pa virsu citiem dārzeņiem. Uzliek cepamajam traukam vāku.
4. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 35-40 minūtes. Pēc tam uzmanīgi pārliek karsto vinegretu lielā traukā.
5. Sagriež gurķus gredzenos vai pusgredzenos, sasmalcina dilles un uzkaisa pa virsu vinegretam. Pasniedz karstu!
Karstos salātus nav nepieciešams papildus mitrināt, jo ar saulespuķu eļļu un dārzeņu sulu ir pietiekami. Ēdiens sanāk ļoti izteiksmīgs un lieliski sader ar zivīm vai gaļu.
avots: sovkusom.ru